2 Şubat 2015 Pazartesi

Ruhum Sarısın

Selam can okurlarım. Renkli adam uzun süre sonra yine harflerin kelimelerin arasına daldı. yazmadığım dönemlerde anladım ki benim ruhum sarışınmış be. Eski sevgilimin taktığı bir kulp bu. Bende memnun kaldım. Onla ayrıldım bu kulptan kopamadım.

özlemişim be yazmayı ne yazacağımı bilmiyorum ama elimi harflerle göbek attırıyorum. En iyisi ben yazmadığım dönemlerde neler yaptım onlardan bahsedeyim. Tam alışmıştım Mavinin olmadığına. pat diye karşıma yeniden çıkıp yenilik ortaya sundu. Beni tüm hatalarıyla kabul etmek falan. Ettide. ama anladım ki ben egoya gelemiyorum. Egosu olan insanları hep sevmişimdir ama egoistlikliğin ince çizgisini tutturamayanlar ıh ıh bana göre değil. Sanırım artık aşka maşka da inanmıyorum o yüzden bu kadar neşeliyim. 

Hep şey derdim 'ruhum yıpranmayınca kalemim hareket etmiyor' diye. Ama yanılmışım. Kırdım melankoli kabuğumu artık karşınızda daha matrak yazılarımla çıkacağım. Daha sarışın yazılarla. Kalıplardan enfret ederim halbuki sarışın olan arkadaşlar alınmayın eski sevgilimin kafasındaki kalıpla konuşuyorum ben yoksa esmerler de maymun iştahlı ve şıpsevdi olabilir. benim gibi...

Okuldaki derslerim gayet iyi giderken dersanede ki derslerim aldı başını gidiyor. Umrumda değil demek isterdim ama az da olsa kuşku büyüyor içimde. Ya sınavı kazanamayıp İstanbul'a gidemeyeceğim diye. Okulda da herşeyden memnun değilim. Bazı hocalar var haddi olmadığı halde arkamdan dedikodu yapıyor. Abi sen kimsin senle olan samimiyetim ne. şöyle üç beş ay önce okula sevgilimi getirmiştim. Gel sen bunu gör. Aklında tut. sonrasında dersine girmediğim zamanlar sınıftakilere sorarmış niye gelmedi diye falan. içinde biriktirmiş bu fevri hareketi ve karne gününde açık vermiş. Sınıftan arkadaşlarımla okuldan çıkarken Can'ın okula gelmeme nedeni sevgilisine takılıyor da ondan. Ya bişey söyleyeceğim niye sadece senin dersini etkiliyor peki sevgilim diğer derslerimin hepsi mükemmele yakınken senin ki niye düşük. hayır sevgilisine takılmış sadece dese içim yanmayacak. Hani okula sakallı makallı bi çocuk geldi ya o işte bence Can'ın sevgilisi ve benim derslerimi o yüzden ekiyor de. Lan sana ne benim özel hayatımdan. Sana hiç bahsediyor muyum ben? Tamam bazı öğretmenlerimle fiskos yaptığım doğru. Koridordan odasına giderken askerlik arkadaşımmış gibi adıyla sesleniyorum hoca demiyorum. Onun bu zoruna gitmezken bu adama hiç saygısızlık yapmazken arkamdan böyle şeyler söylemesi oldukça çocukçu ve sevimsiz bi hareket.Tamam sakinim.

Zaten dersanede hoşuma giden kızda yüz vermedi gitti mavi gözlü deve. Kaslı maslı oduna. Ama ben yine mutluyum yine yüzümdeki tebessümümü düşürmüyorum. Zaten şu anda da bi ton kişiyle konuşuyorum. Hiç birine bel bağlamadan. Böylesi daha mutlu edici. çenemin bu kadar açıldığı yeter sanırım. Ruhu Sarışından hepinize selamlar...

7 yorum: