12 Eylül 2014 Cuma

Sen Koskoca Gökyüzüsün


Dökemiyorum içimi artık. Yazamıyorum. O kadar çok birikmişsin ki içimde kelimeler yan yana gelip tercüman olamıyorlar onlara. Bana benziyor kelimeler bende sana bir türlü tercüman olamamıştım ya. Hani hiç senin olamamıştım. Hiç anlayamamıştın beni. İçimde kal sen. Taa en derinlerimde. Bir söz okudum bu gün, yine aklıma sen düştün. Sanki aklımdan çıktığın varmış gibi. Bir kez daha seni andım bugün. Çınladı mı sağ kulağın? Dur bir hatırlayayım ne diyordu sözde? Hah 'Elimde olsa saklamaz mıyım seni kaburgalarımın içinde?' diye bir söz. Oradan çıktığın mı var senin? Kaburgamın içinde kısa kısa ritim tutan yumruk kadar şeyin içine nasıl sığıyorsun harbiden? Sana olan hislerim dağları dünyaları aşarken sen bir yumruk kadar şeyin içinde nasıl geçiniyorsun?

Gökyüzü en çok sana yakışıyor bunu biliyorsun değil mi? Keza her şey en çok sana yakışıyor bende. En çok bende güzelsin sen. En fazla bende varsın. Herkes giyer gökyüzünü ama herkes taşıyamaz senin gibi. Herkes gülemez senin gibi. Bir şey soracağım sana sen Gökyüzünü üstüne mi geçiriyorsun yoksa sen başlı başına gökyüzü müsün? Şimdi fark ettim sen bildiğin gökyüzüsün. Gökyüzüm. Her soluğumda içime dolan, kaburgalarımın içindeki yumruğa dokunan sen o mavisin. Sen mavisin. Açığıyla koyusuyla, ıslağıyla kurusuyla. Sen mavim, benim gökyüzümsün. Her yerde seni görüyorum ama en çok yukarı baktığımda göz göze geliyoruz. O kadar parlak ve temizsin ki utanıyorum senden. Gözlerimi kaçırıyorum. İstemiyorum benimle kirlenmeni.

Sen koskoca gökyüzüsün. Beni görmen imkansız. Görmede zaten. Senin yağmanı istemem. Kokunu toprağa satmanı istemem ben. Seni isterim başlı başına. Kokunu, mavini, gökkuşaklı paraşütünü. Ben seni isterim.



4 yorum:

  1. Seni isterim başlı başına...
    Ne güzel yazmışsın. Doğruyum dimi sen yazdın?
    Gökyüzü benzetmesi çok güzeldi. Yüreğine sağlık.
    Sevmek her zaman güzeldir. Kaburgalarının altındaki kısa kısa ritim tutan tutan şeye sığmaz sevgi dediğin. Her zerrene işlemeli. Her hücren o olmalı. Sen başlı başına sevgi kokmalısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her hücremde sevgisini taşıyorum ama her hücresine sevgimle panzehri bende olmayan zehirler bırakmaktan korkuyorum. Onu istiyorum başlı başına. Ama benim olmasınıda istemiyorum. Biliyorum bende üzülecek. Biliyorum bende kirlenecek. Onun sevgisiyle kokan hücrelerimi onunla bile paylaşamam ben o kadar bencilim. Onun elinde ne yapacağı belli değil çünkü benim ummasız sevgim. O orda kalsın uçsuz bucaksız sevgimde bende. Gökyüzüyle baş edemez ama olsun. Kokuyorum ama sevgi değil. Kir kokuyorum yara bere. O sevgi kokuyor. O bana kokuyor. Derler ya herkesin gülü kendine kokar diye. Ama o benim olmadı ki hiç ama bana kokuyor. Tuhaf değil mi? Ben onu istiyorum. Saf duygularımla saflığını istiyorum. Kirlerimden yaralarımdan günahlarımdan onun saflıyla yıkanmak istiyorum.Her zerreme geçsin istiyorum o. 4 sözümden 4 ü ona olsun istiyorum. Dediğim gibi ben başlı başına onu istiyorum. Teşekkür ederim yorumundan ötürü :)

      Sil
    2. Yara bere kokuyorum, kirli kokuyorum diyorsun. O sevgi kokuyor. Bak ona! İnan temize çekeceksin kendini. Sende kirlenmeyecek o seni temize çekecek.

      Sil
    3. İnşallah öyle olur. İnşallah beni kendisine çeker ve İnşallah ki kendisiyle beni temize çeker.

      Sil