11 Eylül 2014 Perşembe

İncir Kusları

Merhaba arkadaşlar.
Yine ben, Yeni ben diyerek başladığım kitaplardan biri daha. İncir Kuşları. Yalnızlığımı ancak kitaplarla gideriyorum şu sıralar. Özlemimi ve Göz yaşlarımı kitaplara saklıyorum. Okuyun arkadaşlar. Okuyun. Gayet klişeleşmiş bir söz ama okuyun. İnanın, yaralarınız varsa bir nebzede olsa gideriliyor.

İncir Kuşları. Kitabın adı, kapağı, akıcılığı her şeyi güzel. Ne mi anlatıyor? 1992 deki Boşnakların Sırplar la olan mücadelesini anlatıyor. Tarih kitaplarından savaş kitaplarından bir türlü haz almayan ben bir kızın ağzında yazılmış bu kitabı çok sevdim. Çok saf ve temiz bir kızın ağzından yazılmış bir kitap.

Suada, kızın adı Suada. Boşnak bir Müslüman. Tüm suçu bundan ibaret. Boşnak ve Müslüman olması hayatını yokuşa sürdü. Güzelim kız konservatuvarda okuyor. Tüm hayatı parmaklarını üzerinde gezdirdiği piyano. Konservatuvar da okuyan iki genç daha var Suada' ya aşık. Gönlü sadece birinde Sudan' nın. Aşık çocuğa ölesiye. Tarık' a ölesiye aşık. Mukadin ona aşık diğer çocuk. Zalim olan Mukadin. 'Gün gelecek bir gün elime düşeceksin' dedi Suada' nın eliyle onun aşkını iterken. Malesef doğru.

Neyse sizin heyecanınızı da kırmak istemiyorum bu kadarı yeter. Daha fazlası için altını çize çize söylüyorum okuyun.

5 yorum:

  1. İncir Kuşları'nı okuduğum anda hemen atladım bloguna. Çok severek okuduğum bir kitap. Hatırlattığın için sağol. Tekrardan yaşıyorum kitabı sayende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ironi vardı sanki bu yorumda. Sağol ya o kadar olayı sayend bir daha düşündüm der gibi oldu. yani iyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim :)

      Sil
    2. Bu iyi bir olay. Kitabı hatırlamam iyi oldu. :) Biraz sert olmuş galiba. Sayende filan. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Oku oku çok güzel bir kitap. Güzel ünvanı yakışırmı bilmem ama. Kurmaca olarak düşünmek istiyorum o zaman güzel oluyor.

      Sil