26 Ağustos 2014 Salı

Kırık Uçlu Anılar

Tamam abla canını acıtmayacağım. Söz. Kıvrılıp köşeye öreceğim saçlarını. Örmek istiyorum o güzelim saçlarını. O belinle kovalamaç oynayan saçlarının ucunu az öreyim. Nasıl istersin? Düz mü öreyim? Dörtlü mü olsun? Yoksa balık sırtı mı? Mısıra ne dersin? Söyle öyle öreyim.

Anılarımı zincirleyeceğim saçlarının uçlarına. Ağır gelirse söyle. Ben taşıyamıyorum da onları sıska omuzlarımda. İki üç dikeyim onları saçlarının ucuna. Çözme hemen tamam mı? Az sarılsınlar birbirlerine. Tutamıyorum ki parmaklarımla onları. Ah bir tutabilsem yutacağım hepsini sonra susacağım. Ebedi bir suskunluğa yatacağım. Ahraz olacağım. Zaten onlar boğazıma yapışır. Öyle sulu, öyle yapışkan, öyle rahatsız edici ki bulurlar orada tıkanmak için bir neden.

Kestirme de saçlarını. Onları bir berberin çöplüğüne verme. Ne kadar kötü olsalar da onlar benim parçalarımın evi. Onlar benim anılarım. Çocuğum onlar benim atamam. Sana emanet ediyorum onları. Yalvarırım sende gidip o mavi çöp poşetine yapışmalarına izin verme. Uçlarını kırıyor anılarım çok sıkı sarılıyorlar ya onlara ondan. Olsun ama kestirme sen yinede. Kırık uçlu saçta yakışıyor sana. Böyle örgünün aralarından kendini kurtarmaya çalışan üç beş kırık saç hoş duruyor. Rengini de açıyor saçlarının.

Hem ben hiç kimsenin saçını örmedim ki senden başka. Bak baştan söyle anılarım ağır gelirse taşıyamazsan haberim olsun. Alırım şişko olanları aralardan. Sırıtanlar kalır oralarda. Pişmiş pişmiş nedensiz sırıtanlar. Hem parlar saçların onlarla. Sahi onlar kalsın sadece sende, ağırlar bende şişkolar bende kalsın. Onları ben bir bir sarar içerim. Sen sorun etme onları. Işıldayan saçlarına baksana sen. Arada nasıl gülüyorlar, bak.

Sana çok sıradan geliyor değil mi saçını örmem? İyi ki bana öyle gelmiyor. İyi ki.
O değilde sıcaklamıyor musun o kadar saçla? Terlemiyor musun? Gel bir öreyim. Benim anılarım şakaklarımı ıslatır oldu. Gel azını da sana vereyim. Hem sen terlemezsin. Anılarım ve saçların birbirine sarılırken rahat bırakırlar enseni. Oh çekersin bir. Bende çekerim. Oh. İyi ki var kırık uçlu saçların. İyi ki varsın.

2 yorum:

  1. :) harikasın ya gerçekten gerçekkteennn bayıldımmm :)
    gülücükler koyuyorum belki mutlu bir ruh halinin eseri değiller ama gülük değil onlar beğeniii :)

    YanıtlaSil