16 Ağustos 2014 Cumartesi

Erkek Başıma



Merhaba arkadaşlar.
Şimdi tabulardan birini yıkarken sizleri de tanık ilan ediyorum. Ben ki erkek başıma örgü örebilen biriyim. Kimine sıradan, kimine o ne be erkek örgü mü örermiş?. İşte kanıtı, yapabiliyor. Yapabilir. Yapar. Nasıl ki halk arasında Elinin hamuruyla erkek işine karışan kadınlar diye nitelendirilen hanımkızlar varsa işte elinin yağıyla mı diyeyim... Ne bileyim ya işte erkeklerde kadın işleri denilen işleri ki öyle bir şey yok (Herkes her şeyi yapabilir, özgürdür) örgü örmeyi, yemek yapmayı becere bilen kişilerdir.

Bende bir sanat öğrencisi olduğumdan el becerim iyidir diyerek elimi şişe yumağa attım. Annem çok karşıydı her elime aldığımda bana kızardı. 'O ne kadın gibi, bırak çabuk onu elinden' gibi şeyler söylerdi. Babam zaten Allahlık. Babam arkasını dönerken beraber ben elime alıyordum. Tırsıyordum.







İlk başlarda mıy mıy çok yavaştım. Ama şimdi kendimi geliştirdim. Şu ana denk iki arkadaşıma bere ördüm. Bere örüyorum çünkü çabuk sıkılan biriyim. En kolay biten şey o. Sonra gelecekteki minnacık bebeğime bir tane gökkuşaklı kazak ördüm. Ama bitmiş halinin resmi yok yarım yamalak resmiyle idare edin...








Yapıyorum işte. Hem akıllı ip denen zımbırtıdan da aldım ördükçe deseni çıkıyor. Ne güzel. Bildiğim çeşitli modellerde var; Selanik, düz, haroşe, lastik vb. O değilde niye utanıp sıkılarak, saklanarak yapıyorum ben bu işi. Ayıp değil ki.Toplumun bu dogmatikliği beni boğar oldu. Biraz daha yazarsam isyanlara oynayacağım.



Neyse işte ördüm hoş oldu. Sakın ha size de örmemi istemeyin. Hangi filozof olduğunu hatırlamıyorum ama birisi şey demiş 'Bana balık tutma, balık tutmayı öğret' demiş. İşte o hesap. İsteyene videolu anlatırım ben ama örmem.

Çok zevkli bir uğraş. Herkese tavsiye ederim. Stres atmakla beraber konsantrasyon ve parmak becerinizi geliştirirsiniz.

18 yorum:

  1. Bu tarz şeylerde cinsiyet sınırlaması diye birşey olmamalı.Ve sizi kutluyorum;hepsi çok güzel olmuş;özelliklede gökkuşağı renkli olan ..minik için..Ben istemiyorum çünkü balık tutabiliyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumundan ötürü teşekkürler balık tutabilen insan ;)

      Sil
  2. :) ahaha çok güzel olmuş ama zahmetli bir iş ya ben sanırım hiç uğraşamam böyle şeylerle. iyi cesaret varmış sende de ben yapmak isteyip de cesaret edipte öremem, herkes bir şey der. medeni cesaretini tebrik ettim. sanat okuyorum derken tam olarak ne oluyor o ya merak ettim. lise de misin üniversite de sanat bölümü mü okuyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel sanatlar lisesi resim bölümü son sınıfım :)

      Sil
    2. güzel sanatlar lisesi olduğundan haberim bile yoktu. iyiymiş :) sanatla uğraşmak güzel. bir ara resim kursuna gitmiştim, orada vardı üniversitenin yetenek sınavlarına hazırlananlar, biz yağlı boya yapardık onlar kara kalem çalışırdı. :D

      Sil
  3. Annenin sana bu konuda destek olmayışına üzüldüm doğrusu... erkek yapmasın yaptırsın, pişirmesin yesin tarzındaki dominant yaklaşımlar bugün kadınların ölümüne sebep oluyor.

    Yaptığın şey takdir edilesi... hediye konusunda da oldukça ince düşüncelisin. Ne güzel umut verdin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :) öyle olması daha uygun çünkü. Hediye edeceğim kişide umarım beğenirde içinde bişeyler kıpırdar.UMARIM. :D

      Sil
  4. çok güzel olmuşlar, benim yerime de ör ;) ayrıca da tebrik ediyorum tabuları yıkıp itiraf ettiğin için, itiraf da demeyelim de açıkladığın için ;) kolay gelsin!! ;)

    YanıtlaSil
  5. Ayyy çok tatlısın ki sen ya :) Kendin bir şeyi yapmak istiyorsan insanları umursama bence :)
    Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.
    |Albert Einstein|
    Önyargıları, en çok, toprağı eğitimle gevşetilmemiş veya gübrelenmemiş kalpten silmek zordur; orada büyürler, taşlar arasındaki otlar kadar kalıcıdırlar – Charlotte Bronte
    diyerek yorumumu bitiriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa ama ben ne diyeceğimi bilemedim şimdi... çok teşekkür ederimmmm :)

      Sil
  6. Benden güzel örüyorsun. Çok kıskandım:)

    YanıtlaSil
  7. Bayıldıııım! :) Çekilişini eğer kazanırsam minnak bişey ör gönder ^^ Ve tabi ki yapabilirsin biz nasıl erkeklere göre olan bir çok şeyi yapıyorsak , bir erkeğin de bu tarz şeyler yapması asla ön yargılı olunmamalı :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de battaniye örecektim güya ama öremedim, anneme iteledim. Berelerin çok hoş oluyor, ben de istiyorum *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :D sana bi ayrıcalık tanıyabilirim :)

      Sil
  9. Ördüklerin çok başarılı, hala örüyor musun bilmiyorum ama direnmeye devam et :)
    Küçükken ben de örüyordum, bırak çekirdek aileyi, dedemin babaannemin amcamın halamın yanında bile.Karı mısın diyolardı, niye öyle söylüyorsunuz ki örmek çok zevkli diyordum.Bak yine öresin geldi.Hadi ben kaçtım tuhafiyeye :)

    YanıtlaSil