27 Temmuz 2014 Pazar

Factory Girl- Film Yorumu



Merhaba arkadaşlar
Bugün bir gram uyku uyumayarak karşınızdayım. Bu saatler arasında uzaklarda fakat en yakın arkadaşım sayılabilecek kimse tarafından bir film de izledim. İlk önce bana favori şarkısını gönderdi ve şarkının sahip olduğu favori filmini söyledi. Bende sonunda onu izledim. 

Film hakkında söyleyecek o kadar söz bulabilirim ki hepsi az kalır. AZ. Hakan Günday' ın dediği gibi 'Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var. O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında.' Ama ben filmi anlatarak sizin hevesinizi ve heyacanınızı kırmak istemiyorum.

Ama azıcık yorumunu yapabilirim elbette. Kendimi bir çok karakterde gördüm filmde. En başta başrolde oynayan Edie (Sienna Miller) benim gibi bir sanat okulunda resim öğrencisiydi. Ama sonra başına gelmedik kalmadı. Her zamanki gibi gereğinden fazla bilgi vereceğimden korkuyorum.

Velhasıl Factory Girl,  Çok zengin bir ailenin şımarık ve havai kızı Edie Los Angeles’taki yaşamından sıkılır ve New York’a yerleşir. Andy Warhol ise eski bir fabrikayı resim atölyesi yapar ve bir çok ünlü sanatçı ile burada resimler yapar, partiler düzenlerler. Edie ve Warhol’da yakın arkadaş olmuşlardır. Zamanlarının çoğunu beraber geçirirler. Edie efsane müzisyen Billy Quinn – Bob Dylan ilede aşk yaşamaya başlar. Uyuşturucu batağına saplanan Edie’den Warhol ve Dylan uzaklaşmaya başlamıştır. Ve bu olayla onun görkemli yaşamının sonunu getirmek üzeredir.

Film 2006 yapımıdır ve ABD' ye aiittir. Yönetmeni ise George Hickenlooper' dır. Ben filme bayıldım. Top 5' ime girmeye hak kazandı. Sonraları sizinle Top 5 Filmlerimin üzerine bir yazı yazabilirim. Kesinlikle izlemeniz gerek. Enfes. Bir çok yerinde kahkahayı basacaksınız daha çok yerinde peçeteler yıkanacak göz yaşlarınızla. Her neyse işte siz muhakkak izleyin.


Ve bayıldığım Film şarkısını da sizinle paylaşmak istiyorum:




2 yorum:

  1. film öneriniz için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim yazımı okuduğunuz ve yorum yaptığınız için :)

      Sil