8 Ocak 2014 Çarşamba

Yuvarlanmak İstiyorum


İstiyorum ne yapayım? O boğazının altındaki sıcak tüylerini okşayıp öpmek istiyorum onu. Böyle gri olsun.  British shorthair olsun türü. ne tatlı oluyorlar ya onlar. Sırdaşım olsun. Nasıl birilerini sevdiğimi anlatayım ona nasıl sürüklendiğimi. Kıskansın beni. törpülenmiş tırnaklarımı elimin üst yüzeyine geçirmeye çalışsın.

Böyle hayvanları almayan dükkanlara girerken çantamın içine gizlesem. Hayvan demek doğru düşmez ama başka bir tabir bulamadım. Seveyim onu. Onunla uyuyayım. Beni teselli etsin bana kızsın. Kavga edelim onunla.

Bu kedi sempatim nerden geliyor bilmem ama hoşgelmiş başımın üstünde yeri var. Ben küçükken evin içinde kedi beslemeyi çok istedim ama annem pis olduklarını sğylerdi. Bu arada şimdide istiyorum beslemeyi ama işte ... Hah. bir anımı anlatayım. Yaşım daha 5 yada 6 bir kediyi kuyruğundan sürükleyerek eve getirmişim banyoya sokmuşum. Yıkıyormuşum ben bu kediyi. Annem gelip ne yaptığımı sorduğunda evde beslemem için temiz olması gerektiğini, onun bu şekilde evin içinde de arkadaşlık edebilemesi için bunun şart olduğunu söylemişim. Canım ya en az kedi kadar tatlıymışım.
 

2 yorum:

  1. Kediler tüy dökmesi dışında oldukça temiz hayvanlar aslında, yıkamaya yada hijyen konusunda özel bir ilgiye ihtiyaçları yok; sürekli kendilerini yalayarak temizliyorlar zaten.. tuvalet ihtiyaçlarını da kumda gördüklerinden yine bir sıkıntı yok, bir baskı kurup anneyi ikna edebilirsin bence :) seni görünce taklalar atan, mutluluktan mırlayan, sen uyurken yanına uzanıp, patileriyle sarılan bir canlıyla yaşamak çok keyifli bence bu düşünceni erteleme :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içimde bir umut lambası yaktığın için çok teşekkürler. Hayallere daldım bir an. Hem ikna etsem bile ona mı para vereceğiz diye çıkışırlar. Sokak kedisini eve alayım diyeceğim onlarda evde durmazlar. ama gri kedim olsa ona sarılsam. beraber uyurken kuyruğuna bassam yanlışlıkla üstüme atlasa bana kızsa törpülenmiş tırnakları ile beni tırmalamaya çalıışsa fena olmaz hani :)

      Sil