9 Aralık 2013 Pazartesi

Kim bilir neden olmasın?


Bu resim üzerinde biraz konuşmak istiyorum. Ne kadar anlamlı bir resimdir bu. Resmi oluşturan sadece iki tas kemik yığını mıdır? Asla! Doğru iki kafa tası var hemde ağız kısımları birbirine çok yakın tabiri caizse öpüşüyorlar. Burada sadece öpüşmüyorlar, bütünleşiyorlar. Belki yüzeysel belki en içten... Ama birleşmişler ya tekleşmişler ya yeter. Kemiklerin üzerini örten adını yanlış kullanmıyorsam deri birbirinden ayrı durmuyor. Sanki iki kafatası da aynı derinin altında kendilerini saklıyor.

O kafataslarından birini taşıyan belki şişmandır belki çok zayıf. Belki yüzü düzlük aranmayacak kadar sivilcelidir belki de dünya güzeli. Zenci olmadığını savunamam sizlere yada gülünce pembe olan suratlı sarışınlardan biri olduğunu da söyleyemem. Kim bilir belki saçı sakalı birbirine karışmıştır yada suratında sinekler kayıyordur. Saçları ya uzundur yada kısa peki kel neden olmasın ki? Kızdır belki ikisi de belki de erkek. Biri İngilizdir biri Rus. Biri mühendistir bir kağıt toplayıcısı. Birinin gözleri maviyken diğerinin ki kahverengi... Kim bilebilir ki bunlardan biri olmadıklarını. 

Çok aramışlar mıdır birbirlerini? Yoksa ilk geceleri midir? Nerede tanıştılar acaba? İlk öpüşmeleri midir? Bence elleri sıcacıktır. Nemlenmiştir biraz belki. Gözleri kapalıdır bence, öpüşürken kalpleriyle bütünleşiyorlardır. 

Ben huylandım birinin elinin kulağımın üzerinde koymasından hemde dudaklarının ıslaklığını pembeye çalan dudaklarımla test ederken. Tuhaf oldum doğrusu. Kendimi birinin yerine koydum da... Yok olmaz böyle. Eğer koyarsam çok özleyeceğim kişiler vardır belki. Belki uğruna dondurucu soğuk gözyaşları döktüğüm. Onu gördüğümde ağzım yırtılırcasına güldüğüm. 
Kim bilir neden olmasın?


2 yorum:

  1. Kim bilir belki iki kalbe sıkışan tek bedenin aşkıydı onlarınkisi :)
    Belki uzun bir özlem barındıran iki aşıktır. Kim bilir? :)

    Yavuz :)

    YanıtlaSil