25 Kasım 2013 Pazartesi

Sevmek Ne Olursa Olsun Vazgeçmemektir


Biraz beklemek insanı kızdırıyor. Fakat kimi ve niye beklediğini bilmek yeniyor o kızgınlığı. Sanki ona susamışsın, o senin hayat kaynağınmış gibi. O olmadan seninde bir anlamın yok gibi. Biliyorum ki ' Ben bu dünyayaya onun için gelmişim' dersin. ' İyide anlamadığım tek nokta niye şimdiye kadar beklemişim' dersin. 'Sahi ben o yokken ne yapıyordum? Hatırlar gibiyim. Yalnızlıktan geberiyordum. büyük bir parçam eksik nasıl dolaşmışım ortalıkta hiç akıl karı değil.'

Bekleme süreci yok mu, sadece bir kereliğine görebilmeyi beklemek işte o adamı kavuruyor. Dedim ya susuyor diye işte bu esnada o olmayınca öleceğini anlıyor. Yanıp kavuruyor içi. Saçma sapan bir kül yığınına dönüşeceğini düşünüyor içinin. Umudunu kaybediyor. Ama içindeki o minicik köz parçası asla sönmüyor. Bu parça kül yığının içinde hep sıcaklığını koruyor.

Onu karşında gördüğü ilk an yok mu. Hani eli ayağı birbirine dolanan yada tam tersi kaskatı kesilip heykel gibi ortada kalan olmak. Aşk nasılda dondurmuş, nasılda hareket edemiyor. Onu donduran da aşk onu çözen de aşk.

Nerede görülmüş paranın her kapıyı açtığını. Aşkı hangi sandığa sakladınız bu sözleri mırıldanırken. Peki! Aşkın açamayacağı kapılar vardır. Fakat aşk sana tüm kapıların açık olduğu bir yere kapı açar. Umut, bordoya çalan kırmızı taşlardan yol olmuş, kenarlarında ki çiçekler koro halinde şarkı söylüyor ve en önemlisi senin için en güzel varlık, en tatlı kimse, en sıcak biri senin elini tutuyor. İşte bunlar var o aşkın açtığı kapının ardında. O yolun sonsuza dek sürmesini istemez mi insan?

Ama veda anı.. İnsanın içine bu kadar ağır bir yük koyulur mu? Nasıl taşıyacağım ben onu incecik belimde? Bitmesini istemediğim anları ne çabuk bir adım arkamda bıraktım? Arkamdan el sallandığını görmek...
O yüz ifadesindeki hüznü ve kaygıyı tebessümle sakladığını sanmak ne kadar masum bir duygudur öyle.

Sevmek ne olursa olsun vazgeçmemektir.

4 yorum:

  1. Ne kadarda doğru bir tespit:
    "Sevmek ne olursa olsun vazgeçmemektir." :)

    Düşünüyorum da olmasaydı n'olurdum diye. Sanırım yine bomboş bir hayat :) Ellerine sağlık güzel bir yazı :)

    Yavuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.
      Yazımı beğenen ilk insan.
      İlk sevimli adam.
      Teşekkürler Yavuz'cum :)

      Sil
    2. Musmutlu oldum bu yorumunu okuyunca :) ilk olmak güzeldir :)

      Yavuz :)

      Sil
    3. ben daha mutlu oldum
      ilk beğenen insan :D

      Sil